Gerard van den Heuvel heeft vanuit commercie en techniek AC-Company opgericht.


De naam AC-Company (accompaniment / begeleiding) is ontstaan vanuit het werk dat ik voor mijn klanten doe en waarmee ik ze help:

  • de A van Assistentie en Accountmanagement
  • de C van Coaching en Training

Na mijn technische opleiding ontdekte ik al snel mijn affiniteit met verkoop. Tijdens mijn inmiddels meer dan 30 jaar ervaring als accountmanager, salesmanager en salestrainer binnen de ICT-branche zijn verkooptrajecten op verschillende manieren gewonnen en soms ook verloren. Daardoor beschik ik over een schat aan informatie over hoe verkooptrajecten kunnen slagen en mislukken, zowel bij kleine als grote bedrijven, van 1 tot 1.200 fulltime medewerkers.

Wat ik leerde bracht ik succesvol in de praktijk in verschillende accountmanager functies. In mijn laatste functie als Sales trainer deelde ik mijn kennis en ervaring met technische medewerkers van ICT bedrijven, zodat zij met inlevingsvermogen vanuit de techniek ook een stap naar sales konden zetten.

Ik help engineers en (technische) accountmanagers deze stap te maken door niet te blijven hangen in (de details van) techniek en zich te verplaatsen in de klant. Want alleen dan kan er een advies gegeven worden dat aansluit bij wat de klant écht nodig heeft. Inmiddels pas ik ook veel nieuw ontwikkelde werkvormen toe die beter aansluiten bij de huidige tijd en ontwikkelingen. Daardoor kunnen trainees binnen een relatief korte tijd 'onbewust bekwaam' het geleerde toepassen en hun (eigenlijk verborgen) verkoopmogelijkheden benutten.

Het is en blijft een leuke uitdaging om op een natuurlijke manier de vraag achter de vraag van de klant te achterhalen en daarmee de bedrijfspropositie te verbeteren. De oprechte interesse in de situatie van een klant leidt tot een beter klantcontact en uiteindelijk ook tot een beter bedrijfsresultaat. Een echte win-win situatie.